Американско признание за Езиковата гимназия в Кърджали


AFBulgaria-300x300Американската фондация за България отличи трима ученици от ГПЧЕ „Христо Ботев” град Кърджали за изключителни постижения на национални олимпиади и състезания в областта на чуждите езици и хуманитарните науки

Боян Дафинов Каменов, Айнур Ариф Билял, ученици в 12. клас и Слави Любомиров Тодоров, от 11. клас са стипендиантите  на Фондацията за тази година. Престижната класация е признание за знанията и уменията на младите хора в областта на чуждоезиковото образование и хуманитарните науки. Това е поредният голям успех не само за училището, но и за град Кърджали.

Ежегодно Американската фондация за България отличава сто и осемдесет изявени ученици в различни области на науката и изкуството. Повод за гордост е и фактът, че те  спечелиха  при изключително сериозна конкуренция със свои връстници от всички области на страната.

По програмата се предоставят 10-месечни стипендии за съответната учебна година и средствата се отпускат за закупуване на пособия и литература, свързана с бъдещото успешно развитие на учениците. Тази политика  на АФБ е изключително успешна и атрактивна за младите хора, които са мотивирани да се конкурират и да печелят национални и международни олимпиади и състезания и да доказват, че са сред най-добрите.

При научаване на новината Боян, Айнур и Слави споделиха радостта си от този успех с ръководството на Гимназията и със своите учители. Те благодариха за възможностите, които им се дават да участват в различни състезания, за добрата подготовка и за креативността в работата както в часовете, така и в извънкласните форми на работа, които  спомагат за личностното развитие и мотивация за успех.

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%b0%d0%bc%d0%b5%d1%80%d0%b8%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%be-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b7%d0%bd%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%b5-%d0%b7%d0%b0-%d0%b5%d0%b7%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b3/