Винаги първи, винаги победители

02072016Математиците от ГПЧЕ „Христо Ботев” за пореден път доказаха, че за тях математиката е без граници, както в географския, така и в научния смисъл на думата. Заедно с 894 ученици от Азербайджан, Казахстан, Мексико, Румъния, Русия, Турция и Узбекистан, в рамките на три дистанционни кръга те спориха за медалите на третия международен турнир „Математика без граници”, а 14 ученици от Гимназията бяха класирани за финала, който се проведе в град Несебър от 01юли до 3 юли 2016 г.

Организатори на Международния математически турнир „Математика без граници“ са Педагогическата асоциация „Образование без граници” – България и Научно-образователният център „Innovation” – Казахстан. Турнирът се проведе и с подкрепата на East China Normal University Press, а финалното състезание се организира със съдействието на община Несебър и под патронажа на кмета на града Николай Димитров.

Поздравителен адрес към всички участници в състезанието изпрати Меглена Кунева, министър на образованието и науката. Пожелания за успех и приветствия отправиха Маня Манева – старши експерт по математика в Министерството на образованието. Професор Атанас Стефанов – преподавател в университет в Канзас, САЩ, и председател на журито на престижното състезание, даде старт на международния турнир.

Учениците на ГПЧЕ „Христо Ботев” участваха както в индивидуалното състезание, така и в отборното състезание, групирани в 4 отбора в конкуренция с 267 отбора. Лавров венец и златна купа за най-добри постижения от есенния, зимния, пролетния кръг и от финала получи за втора поредна година Георги Базлянков.

20160702Възпитаниците на Гимназията Георги Базлянков, Олджай Кахраман и Георги Събев в отборното състезание във възрастова група 9-12 клас завоюваха златен медал, като се справиха само за 16 минути със сложната математическа щафета от 5 задачи и изпревариха отборите на математическите гимназии от градовете Пловдив, Стара Загора, Сливен, Димитровград, Казахстан и Азербайджан.

Достойно в индивидуалното и в отборните състезания се представиха останалите ученици от VIII, IX, X, XI клас от Гимназията.

Талантливите ученици от класа на математиците в ГПЧЕ „Христо Ботев” – гр. Кърджали, доказаха: Винаги заедно, винаги силни, винаги победители.

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%b2%d0%b8%d0%bd%d0%b0%d0%b3%d0%b8-%d0%bf%d1%8a%d1%80%d0%b2%d0%b8-%d0%b2%d0%b8%d0%bd%d0%b0%d0%b3%d0%b8-%d0%bf%d0%be%d0%b1%d0%b5%d0%b4%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b8/