Първи места по английски език на национално състезание за ГПЧЕ „Христо Ботев“

3Възпитаници на гимназията с призови места от престижното ежегодно Национално състезание по английски език

На 23 април 2016 г. бяха наградени лауреатите от десетото юбилейно издание на Националния кръг на състезанието по английски език, организирано от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България и издателство KLETТ. Почти 8000 деца между 7 и 18 години се включиха в тазгодишния вътрешноучилищен кръг, а 700 от тях стигнаха до националното ниво. Това е най-мащабното състезание по английски език, провеждано у нас. Идеята на надпреварата е да предизвика интерес към английския език и култура. Всяка година то се провежда в различен град, като тази то бе в Благоевград.

Всяка година представители от ГПЧЕ „Христо Ботев” се класират и участват в надпреварата на национално ниво. Тази година традиционно силното представяне  на учениците от езиковата гимназия се увенча с две престижни първи места. Веселин Златков Ликов от VIII клас с учители Антония Борисова и Елван Осман в пряка конкуренция с 109 ученици от цялата страна постигна максимален резултат и се класира на първо място. Моника Манолова Палова от 10. клас  с преподавател Петя Илиевска също успешно преодоля конкуренцията на 113 ученици и постигна максимален резултат и също завоюва първото място. Победителите и техните учители бяха наградени на тържествена церемония от Сара Райли – заместник-посланик на Великобритания в България и Владимир Колев управител на издателство Клет България.

12Тези резултати не са случайност, а закономерен резултат от дългогодишните традиции в преподаването и обучението по английски език в ГПЧЕ „Христо Ботев”. Участието в множество проекти и програми, като например програмата „С грижа за всеки ученик”, допринасят за системната и задълбочена подготовка на ученицте от училището. Гимназията е безспорен лидер в чуждоезиковото обучение в региона. Това се дължи както на неуморния труд на учителите, учениците и ръководството на училището, така и на широката партньорска мрежа, изградена през годините. От 2009 г. Гимназията е член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България и изпитен център за сертификатните изпити на Кеймбридж – PET, FCE и CAE. От 2011 г. в гимназията преподават англоезични помощник-учители от фондация Фулбрайт, които също допринасят за развитие на комуникативните умения на учениците.Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%b2%d1%8a%d0%b7%d0%bf%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b8-%d0%b3%d0%b8%d0%bc%d0%bd%d0%b0%d0%b7%d0%b8%d1%8f%d1%82%d0%b0-%d1%81-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b7%d0%be%d0%b2%d0%b8-%d0%bc/