Ден на Германското единство в Езиковата гимназия

Когато учиш чужд език неминуемо получавам много нови и интересни знания за страните, където този език се говори. В това се убедиха днес учениците от ЕГ „Христо Ботев“, които тази учебна година започнаха да учат немски език.  С необичаен и интересен урок по немско странознание осмокласниците  отбелязаха националния празник на Германия – 3 октомври – Деня на Германското единство. На тази дата през 1990 година по волята на германския народ и със съгласието на страните победителки във Втората световна война е провъзгласена Обединена Германия.

След няколкодневна трескава подготовка учениците представиха пред публика чрез кратки текстове  16те провинции на Федерална Република Германия, като споменаха интересни факти за всяка от тях. Презентираха старателно подготвени постери по темата и припомниха важни събития от немската история. С ентусиазъм и вдъхновение изиграха специално създадена за целта сценка, представяща  падането на Берлинската стена и отбелязването на  националния празник.

За финал учителите бяха подготвили за всички участници забавна викторина с въпроси, свързани с любопитни факти от немските традиции.

Така забавлявайки се всички съпреживяха едно интересно и забавно

„пътешествие“, което засили интереса и любопитството им към изучавания от тях език и ги мотивира да трупат нови знания, свързани с немската култура и история.

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%b4%d0%b5%d0%bd-%d0%bd%d0%b0-%d0%b3%d0%b5%d1%80%d0%bc%d0%b0%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%be%d1%82%d0%be-%d0%b5%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%be-%d0%b2-%d0%b5%d0%b7%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b0/