Десетокласници от Езиковата гимназия „Христо Ботев“ се включиха в инициативата „ Да изчистим България заедно “

Кампанията „Да изчистим България заедно” се стреми да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда, и да направи България по – чиста и по – красива в дългосрочен план. През 2022г.  Световният ден на почистването на планетата, в който за шести пореден път се включва и България, се проведе на 17. септември. Тази година най-мащабната национална доброволческа инициатива у нас – „ Да изчистим България заедно”, е под наслов „Подай ръка на природата“. Тя е насочена към приноса на всеки един от нас в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата.

По този повод ученици от 10. клас на ЕГ „Христо Ботев“ обединиха сили със своите класни ръководители и се включиха  в десетото юбилейно издание на кампанията. Целта беше да се изградятнавици за нетърпимост към замърсяването на площите около училището и извън него, а по този начин да се създаде уютна и чиста природна среда, която е и предпоставка за по – здравословен начин на живот. Затова в съботния ден десетокласниците отделиха от личното си време, за да направят пространството около своето училище по – чисто и приятно. Те се разделиха на екипи и успяха да напълнят над десет чувала с боклуци. Допълнителна мотивация за учениците беше и личният пример на техните класни ръководители – г – жа Галина Недялкова, г – жа Маргарита Стамова, г – жа Ширин Хаджиева и г – жа Рада Ангелова, а също така и участието на педагогическия съветник г – жа Снежана Кузманова. Ботевци положиха много усилия и накрая си пожелаха техният личен пример да подтикне и други млади хора към поддържането на чиста околна среда.

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%b4%d0%b5%d1%81%d0%b5%d1%82%d0%be%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d1%81%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b8-%d0%be%d1%82-%d0%b5%d0%b7%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b3%d0%b8%d0%bc%d0%bd%d0%b0%d0%b7%d0%b8/