Еда Халибрям от Езиковата гимназия с грамота и награди във Френския институт

Отново първо място на конкурса по креативно писане на френски език

Еда Халибрям е едно от най-често срещаните имена на изявени ученици в Кърджали. А това, което я прави уникална, е че единствено тя има успехи в областта на френския език.

Освен изключително успешното й представяне на Олимпиадата, под ръководството на учителя Нурай Садулов ученичката за втора поредна година спечели безапелационно първото място на традиционния „Маратон по креативно писане“, организиран от Асоциацията на преподавателите по и на френски език в България, с ценното сътрудничество на Министерството на образованието и науката, Френския институт в България и OIF (Международна организация на франкофонията).

Темата на тазгодишното издание на конкурса беше „Животът не престава да ни изумява. Всеки ден, всеки миг.“ Според регламента в своите продукции учениците трябва да използват предложените десет „странни“ думи, употребявани в различни франкофонски страни.

Както през миналата година, Еда отново участва с поема, която силно впечатли и развълнува националното жури и не остави никакъв шанс за многобройните конкуренти от другите елитни гимназии.

На официалната церемония по награждаването във Френския институт присъстваха Клодия Калво, Заместник-съветник по сътрудничеството и културната дейност и Аташе по образователно сътрудничество към Френски институт-София, Еманюел Самсон, Ръководител на Франкофонски регионален център за Централна и Източна Европа и Вяра Любенова – Председател на Асоциацията на преподавателите по и на френски език в България.

Освен специалната грамота, Еда получи и интересни награди от Френския институт, от швейцарското посолство и от АПФБ.

Най-ценното в успехите на абитуриентката от Езикова гимназия „Христо Ботев“ е, че те са постигнати с много труд, постоянство и отговорност.

На добър час, Еда! Продължавай да вярваш в себе си и да постигаш целите си!

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%b5%d0%b4%d0%b0-%d1%85%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d0%b1%d1%80%d1%8f%d0%bc-%d0%be%d1%82-%d0%b5%d0%b7%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b3%d0%b8%d0%bc%d0%bd%d0%b0%d0%b7%d0%b8%d1%8f-%d1%81-%d0%b3/