ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ „ХРИСТО БОТЕВ“ ПРОВЕДЕ НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ В СОФИЯ ПО ПРОЕКТ В РАМКИТЕ НА ПРОГРАМА ЕРАЗЪМ+

Софийският университет „Св. Климент Охридски“ и Езикова гимназия „Христо Ботев“ в Кърджали организираха, с ценната подкрепа на Френския институт и Асоциацията на преподавателите по и на френски език в България, национална конференция под надслов „Бъдете смели! Работни колективи, обучаващи се за по-добра подкрепа на промяната“, която се проведе на 25 юни 2024 г. в Софийския университет.

По време на научния форум проф. д-р Лиляна Стракова и д-р Жулиета Борин от СУ „Св. Климент Охридски“ представиха изследвания и анализ на работата по проекта, свързани със създаването на позитивна училищна среда за деца в риск от отпадане от училище. От своя страна, преподавателите Нурай Садулов и Николина Мавродиева от ЕГ „Христо Ботев“ представиха основните идеи, принципи и цели на проекта, както и примери за конкретна работа с учениците с използване на колаборативни, плури- и трансдисциплинарни методи, чието прилагане е приоритетно за повишаване мотивацията на учениците и за успешната реализация на проекта.

В следобедните часове се състоя ателие на тема „Връзката училище-семейство: актьори и форми на комуникация“, в което присъстващите споделиха своя опит и добри практики от учебно-възпитателната дейност.                                                                        

Конференцията бе открита от г-жа Клодия Калво, заместник-съветник по сътрудничеството и културната дейност, Аташе по образователно сътрудничество към Френския институт, която изказа благодарността и задоволството си от активната роля на двете учебни заведения в партньорството им с Академията на Гренобъл. Поздравителни слова към участниците бяха отправени и от заместник-декана на Педагогическия факултет на университета, както и от г-жа Даниела Павлова, директор на Гимназията.

Предложеното научно съдържание и проведената оживена дискусия върху актуалните проблеми в българското образование удовлетвориха напълно очакванията на всички присъстващи, дошли от различни училища и населени места в страната.

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%b5%d0%b7%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d0%b3%d0%b8%d0%bc%d0%bd%d0%b0%d0%b7%d0%b8%d1%8f-%d1%85%d1%80%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%be-%d0%b1%d0%be%d1%82%d0%b5%d0%b2-%d0%bf%d1%80%d0%be/