За сто и първи път училищният звънец събра ботевци

Най-ранобудни се оказаха гимназистите от ЕГ „Христо Ботев“. Началото на тържественото откриване на новата учебна година бе поставено в 8:30 часа с посрещането на училищното знаме и издигането на националния трибагреник от гвардейците под звуците на националния химн. За всички възпитаници на ЕГ „Христо Ботев“ прозвуча и химна на гимназията, създаден специално за вековния юбилей на училището.

Изпълненито на училищния фанфарен оркестър с ръководител Мария Митрева, допринесе за ведрото начало и празничното настроение на всички присъстващи.

С много емоции започна първият учебен ден за най-младите ботевци от випуск осми клас. Вълнуваща е  срещата с новите учители и съучениците, с които заедно  ще бродят по пътищата на познанието,  ще се учат да могат и да побеждават, доказвайки, че са направили правилния избор.

Директорът на ЕГ „Христо Ботев“ госпожа Даниела Павлова  приветства възпитаниците на гимназията с началото на новата учебна година и пожела на всички присъстващи на тържеството здраве и успехи. Към учителите се обърна с думи на благодарност за трудолюбието и отговорността, с която възпитават и обучават учениците и заяви, че семейството на Езиковата гимназия е голямо и сплотено, защото среща подкрепата  и доверието на родителите.

Тържеството беше уважено от господин Себахатин Риза – секретар на община Кърджали и от председателя на обществения  съвет към ЕГ „Христо Ботев“ госпожа Антония Трингова.

Денят беше особено вълнуващ и за водещите Илияна Трингова и Теодор Терзиев, за които този петнадесети септември е последният първи учебен ден. Абитуриентката Даная Римпопова се обърна към осмокласниците с думите: „Годините в гимназията минават неусетно. Наслаждавайте се на времето, прекарано тук. Използвайте стремежа си за знания и победа като доспехи срещу  трудностите, с които ще се сблъскате. Съхранете Ботевия дух и вървете смело напред!“

От името на младите ботевци осмокласничката Мария Маргаритова сподели вълнението си от празничния първи учебен ден в Езиковата гимназия „Христо Ботев“. Тя  получи  символичния подарък на впуска – ключът на познанието, който беше връчен от директора на гимназията госпожа Павлова, а от името на родителите благопожелания за здрава и успешна учебна година поднесе госпожа Надежда Маргаритова.

За тази учебна година двама чужденци ще работят с възпитаниците от Езиковата гимназия. Джак Корби, доброволец по Програма „Фулбрайт“, е новият помощник учител по английски език., а Юлия Мантик е доброволец по Програма „Културвайт“и ще работи като помощник учител по немски език.

За празничното настроение се погрижиха Даниел Костов от единайсети клас с изпълнение на гайда и  певиците Виктория Димитрова от осми клас и Елица Ламбева от девети клас,  които изпълниха песни на различни езици.

Гласът на звънеца и пожеланието „На добър час!“ постави  началото на учебната 2022-2023 година, а класните стаи бяха огласени от учениците.

Галерия

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%b7%d0%b0-%d1%81%d1%82%d0%be-%d0%b8-%d0%bf%d1%8a%d1%80%d0%b2%d0%b8-%d0%bf%d1%8a%d1%82-%d1%83%d1%87%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d1%89%d0%bd%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d0%b7%d0%b2%d1%8a%d0%bd%d0%b5%d1%86-%d1%81%d1%8a/