Литературни награди за ботевци преди лятната ваканция

И тази година за членовете на училищния журналистически клуб „Публична реч“ към Езиковата гимназия в Кърджали не изневериха на добрата традиция да печелят награди от престижни национални литературни и журналистически конкурси.  Мариана Лозева е носител на  специалната награда на Националния ученически конкурс за журналистика „Гео Милев“ – Стара Загора.   Темата на конкурса беше „Нашият свят“, а целта му  да се развиват таланта и творческото въображение на учениците,  да се утвърдят  общочовешките ценности, както и да се провокира участниците да отразяват теми и проблеми, които ги вълнуват.  Общо 158 участници се конкурираха за Специалната награда, но най-достойна за нея се оказа  Мариана. Десетокласничката добави още едно постижение към колекцията си от литературни награди – 3-то място  на  Националния литературен конкурс за млади таланти на името на Тодор Влайков в гр. Пирдоп. В него тя се включи с разказ на тема, свързана с моралните ценности на съвременното българско общество.

Добрите новини преди лятната ваканция не спират да радват учителите и учениците от ЕГ „Христо Ботев“. Джерен Мехмед от десети клас спечели специалната награда за есе в Националния конкурс, организиран от Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван Павлов“ Стара Загора“, организиран  под егидата на Националния дворец на децата, РУО – Стара Загора и Министерство на образованието. Повод за гордост е и наградата на десетокласничката Беррин Алиева, която  е класирана на трето място в същата категория. Творческият подход и отношението към света на животните беше високо оценен от журито, което оцени най-добрите есета, рисунки, късометражни филми за участниците, състезаващи се в три възрастови групи.

Ръководството на гимназията поздравява отличените възпитаници на гимназията и им пожелава бъдещи успехи в света на словото и таланта.

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%bb%d0%b8%d1%82%d0%b5%d1%80%d0%b0%d1%82%d1%83%d1%80%d0%bd%d0%b8-%d0%bd%d0%b0%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b8-%d0%b7%d0%b0-%d0%b1%d0%be%d1%82%d0%b5%d0%b2%d1%86%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%b8/