Най-малките гимназисти от ЕГ „ Христо Ботев” се забавляват и научават за историята на празника Хелоуин

Учителите по английски език, преподаващи в осми клас  бяха организаторите на тържеството. По време на празника учениците обогатиха своите знания, като се запознаха с историята и традициите на древните келти, изготвяйки презентации по темата.  По този начин те се почувстваха по-близо до културата и обичаите на англоезичните страни, а това от своя страна ги мотивира още повече да изучават английски  език.
Древните келти посрещали своята Нова година Самайн в края на октомври.  Те вярвали, че в нощта на 31 духовете идват на земята. За да се предпазят от тях, келтите гасели огъня в огнищата и се опитвали да изглеждат колкото се може по-страшно – обличали животински кожи и глави, надявайки се да изплашат привиденията. Събирали се около огньове, запалвани от техните жреци, устройвали гадания.
Хелоуин от много години е по-скоро забавление за малки и големи, отколкото честване на духовете. И тъй като костюмите също са неотменна част от празника, учениците с радост се възползваха от възможността да бъдат предрешени като вампири, духове, зомбита, вещици и прочее страшилища.
Тържеството се проведе в Актовата зала, където всички се забавляваха. Имаше състезание за най-вкусен сладкиш с тиква, най-изобретателен костюм, най-добра тематична рисунка и най-бързо ядене на тиквен сладкиш. Учениците участваха с удоволствие и дадоха всичко от себе си за победата. За всички имаше лакомства, а за победителите специални награди. Празникът  премина с много настроение и положителни емоции както за учениците, изучаващи английски език, така и за организаторите и ръководството на Гимназията.

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%bd%d0%b0%d0%b9-%d0%bc%d0%b0%d0%bb%d0%ba%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b3%d0%b8%d0%bc%d0%bd%d0%b0%d0%b7%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b8-%d0%be%d1%82-%d0%b5%d0%b3-%d1%85%d1%80%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%be/