ОЛИМПИЙСКА ПОБЕДА ЗА БОТЕВЦИ

Четирима възпитаници на Езиковата гимназия „Христо Ботев“ са сред най-добрите по английски език в страната. Това стана ясно след приключилия национален кръг от олимпиадата по английски език за тази учебна година. Този престижен форум е най-важната атестация за знанията и уменията на учениците. Ежегодно възпитаници на Гимназията доказват, че знаят и могат, постигайки отлични резултати сред огромната конкуренция в различните възрастови групи.

Изключително високо е постижението на Георги Дичков от осми клас. Той  се класира на трето място в страната с резултат от 94 точки. Мартин Тодоров  от девети клас заема шесто място с 90 точки. Деветокласничката Валентина Дикова е на шестнадесето място с 83.5 точки, а  Жасмин Ялчън от десети клас се класира на   пето място с 80.5 точки.

Рекорден брой ученици се явиха  на  състезанието по английски език KGL 2022 г. Близо 600 ученици от 118 училища – членове на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. Жасмин  Ялчън от  10 клас пребори конкуренцията на това престижно международно състезание на ниво B2, класирайки се на 1 място.

Tържественото награждаване на победителите от тазгодишното състезание ще се състои на 4 юни в х-л  „Рамада“ гр. София по време на националната конференция за учителите по английски език Ден на Кеймбридж 2022 г.

Победителите отиват на третия международен кръг, който ще се проведе през септември в гр. Солун, Гърция. Там ще премерят сили с техни връстници от други страни.

С постиженията си учениците отново доказват, че качеството на обучението в Езиковата гимназия „Христо Ботев“ е на национално ниво, а владеенето на чужди езици дава възможности за успешна бъдеща реализация.

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%be%d0%bb%d0%b8%d0%bc%d0%bf%d0%b8%d0%b9%d1%81%d0%ba%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d0%b1%d0%b5%d0%b4%d0%b0-%d0%b7%d0%b0-%d0%b1%d0%be%d1%82%d0%b5%d0%b2%d1%86%d0%b8/