Отново е 15. септември! На добър час!

Звънецът постави началото на новата учебна година за Езиковата гимназия „Христо Ботев“

Във вековните традиции на народа ни първият учебен ден  е празник  символ на вечното начало и безкрайното духовно съграждане. С него всяка година се възражда поривът към знания и мечти.

Днес училищният звънец поведе отново ученици и учители в необятния свят на познанието. Вълнуваме се всички, защото за нас това е ново начало, изпълнено с много труд и надежди.  

Фанфарният оркестър на Езиковата гимназия постави тържественото начало на новата учебна година по звуците на Ботевия марш и възрожденски маршове. Гвардейският отряд се подреди в тържествен шпалир за издигане на националното знаме, а след това впечатлиха присъстващите със танцова композиция.

Учителите, са тези, които измерват професионалния си път в учебни години, те са тези, които напътстват и подкрепят младите хора.Те предават своята любов към науката, към моралните и духовните ценности, учат на доброта и мъдрост.

С радост и вълнение за поредна година вратите на училището се отварят за да прегърнат младостта и да разкрият вълнуващия свят на познанието. За да споделят радостта на тържеството присъстваха кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис, главният секретар на областна администрация госпожа Сабина Сюлюкчиева  и старши експерт „Чужди езици“ от РУО – Кърджали госпожа Йоана Ташева.

Своите пожелания в този първи ден от учебната година отправи  директорът на Езиковата гимназия Христо Ботев” г-жа Даниела Павлова, която се обърна към колегията и гимназистите с думите:

„Езиковата гимназия  е дом за всички ботевци, жадуващи за нови знания и нови върхове по пътя на своето израстване като личности. Пожелавам Ви да сте борбени и последователни в своите цели и намерения. Давайте ни поводи за гордост. Бъдете достойни Ботеви потомци!

На добър час!“

Петя Беловска, ученичка от 12. клас, изрази вълнението   на дванадесетокласниците, за които този 15 септември е последният първи учебен ден в  Гимназията. Тя пожела на гимназистите да имат смели мечти да срещнат нови приятели и да се борят с предизвикателствата, калявайки волята си, за да пожънат своите успехи и да бъдат удовлетворени от положените усилия.

Осмокласничката Естер Чаушева, постигнала най-висок резултат на изпитите за прием в Гимназията, поздрави съучениците си с правилния избор за бъдат възпитаници на единствената Езикова гимназия в област Кърджали и им пожела успех в приключението на науката и познанието.

Гайдарят Даниел Костов от девети клас развълнува присъстващите  с родопска народна китка и предизвика аплодисментите на присъстващите. Йоана Георгиева от дванайсети клас изпя популярната българска песен „И аз съм тук“ и впечатли присъстващите с таланта си.

Директорът на Езиковата гимназия посрещна учениците на прага на училището и  връчи на Естер Чаушева от 8. клас  Ключа на знанието. 

Тя пожела на гимназистите „На добър час! и по стара българска традиция посрещна осмокласниците под звуците на  училищния звънец.

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%be%d1%82%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%be-%d0%b5-15-%d1%81%d0%b5%d0%bf%d1%82%d0%b5%d0%bc%d0%b2%d1%80%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d0%b4%d0%be%d0%b1%d1%8a%d1%80-%d1%87%d0%b0%d1%81/