Пред младостта и амбицията затворени врати и прегради няма

Виктор Костадинов от Езиковата гимназия отличник на Националната олимпиада по история и цивилизация

Осемдесет и пет ученици от цяла България показаха знания и умения в националната надпревара по история и цивилизация. Повод за гордост е поредното постижение на историк от Езиковата гимназия. Абитуриентът Виктор Костадинов завоюва най-високия резултат за област Кърджали – Отличен. Вратите на Алма Матер се отвориха широко пред талантливия възпитаник на ЕГ „Христо Ботев“.

Олимпийските дни, 21 и 22 април се превърнаха в празник на успеха за историците в Гимназията с постижението на Виктор. Дванадесетокласникът се увлича  по историческата наука още от малък. Целенасочено, упорито и с голям интерес се отдава на историята. Извън задължителните часове по предмета се включва и в часовете по национална програма „Ученически олимпиади и състезания“. Интересът му към науката придобива и патриотични нюанси – от VІІІ клас до момента е активен член на Гвардейския отряд на Езиковата гимназия, което го превръща във ветеран и пример за подражание на младите ботевци.

В първия кръг от националната надпревара Виктор е оценен с оценка Отличен 5, 50. След втория кръг – събеседване с Националната комисия, успехът му го класира убедително в групата на отличниците на ХІ национална олимпиада по история и цивилизация.

С успешното си представяне Виктор достойно защити името на институцията, която представлява – ЕГ „Христо Ботев“, гр. Кърджали. Безапелационно дописа с името си олимпийския списък на успелите ботевци. Доказа, че пред младостта и амбицията затворени врати и прегради няма.

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4-%d0%bc%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%be%d1%81%d1%82%d1%82%d0%b0-%d0%b8-%d0%b0%d0%bc%d0%b1%d0%b8%d1%86%d0%b8%d1%8f%d1%82%d0%b0-%d0%b7%d0%b0%d1%82%d0%b2%d0%be%d1%80%d0%b5%d0%bd%d0%b8/