СЕДМИЦА НА ЛЮБОВТА И НА ЛОЗАРЯ В ЕЗИКОВАТА ГИМНАЗИЯ

От 10.02.2020г. до 14.02.2020г. в Езикова гимназия „Христо Ботев“ – град Кърджали се проведе Седмица на любовта, по случай празника Свети Валентин, посветен на най-ценното чувство – Любовта и Седмица на лозаря – традиционен български народен празник в чест на Свети Трифон.

Във вторник ученици от VIII, IX и X класове посетиха лекция на тема „Здравно и полово образование“, която бе проведена от  гост лектор госпожа Надя Здравкова от организация „Loveguide“,град София. Лекциите бяха проведени в актовата зала на гимназията. „Нашата най-голяма сила е да преведем сухото, сложно и неразбираемо за учениците съдържание от медицинската литература на достъпен и интересен за тях език, без да сме вулгарни или цинични, какъвто е езикът на улицата“ – сподели госпожа Здравкова. Лекциите бяха полезни, слушани с интерес от страна на учениците и бяха на достъпен език за тях. Ученици от екипа на ученическия вестник „Будилник“ проведоха интервю с госпожа Здравкова. Интервюто ще бъде публикувано в следващия брой на вестника.

Учениците от Ученическия съвет към училището изработиха табло с цветни сърчица по случай празника Свети Валентин. Около таблото бяха поставени информационни брошури за предпазване от полово предавани инфекции. Учениците изработиха и поставиха до таблото специална кутия за валентинки, в която всеки желаещ, имаше възможност да пусне своето пожелание.

По традиция, на този ден милиони хора по света си изпращат  любовни послания, които наричат „валентинки“ и вярват в тяхната магическа сила. Кутията си чакаше валентинките през цялата седмица, като точно на 14. февруари валентинките бяха раздадени от ученици от Ученическия съвет и зарадваха своите получатели.

Часовете по изобразително изкуство през седмицата преминаха с рисуване на рисунки по случай празника „Свети Трифон Зарезан“.

Седмицата премина с много положителни емоции и пожелания за здраве, любов и постоянство в спазването на българските празници, традиции и обичаи.

 

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d1%81%d0%b5%d0%b4%d0%bc%d0%b8%d1%86%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%bb%d1%8e%d0%b1%d0%be%d0%b2%d1%82%d0%b0-%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d0%bb%d0%be%d0%b7%d0%b0%d1%80%d1%8f-%d0%b2-%d0%b5%d0%b7%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%b2/