С радио предаване журналистите от Клуб „Публична реч“ отбелязват втори юни – патронния празник на Гимназия „Христо Ботев“

„Здравейте уважаеми слушатели на Общинско радио Кърджали.“ Тези думи отново прозвучаха в поредното издание на младежкото предаване „Твоят час“, подготвено от младите репортери за  многобройните слушатели на Общинско радио Кърджали.

Шестнадесет години медийно отразяване на живота в гимназията, в партньорство с общинско радио Кърджали, е повод за гордост и равносметка. Създаването на Клуб „Публична реч“ бе една от възможностите за развитие на писмената култура  и публичното представяне на учениците извън учебните часове. С годините клубът се превърна в кауза и в една от емблемите на Езиковата гимназия „Христо Ботев“.

Няколко випуска гимназисти участват и печелят признанието и високата оценка на журито, участвайки в редица  национални журналистически конкурси. Със своя публицистичен талант през годините са носители на специалната награда на община Разград, Призови места за радиожурналистика, индивидуални награди във всички категории в конкурсите „Григор Попов“ и „Стоян Михайловски“. Ръководени от Надежда Карагьозова – учител по български език и литература, те добиваха самочувствието на знаещи и можещи млади хора, които имат куража и таланта за пишат и представят постиженията във всички области на училищния живот. Изключително ценно е партньорството, изградено в годините от главния редактор Мария Каменова и продължено днес от екипа на Общинско радио Кърджали в лицето  Павел Тенчев и Илия Маринов.

Остават прекрасните спомени и научените уроци, а тепърва предстоят нови творчески предизвикателства и реализирането на успешни проекти.  Младите журналисти на ЕГ „Христо Ботев“ знаят, че всяка работа се върши с любов, душа и постоянство, а успехът от постигнатото никога не закъснява!

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d1%81-%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b8%d0%be-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%b0%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%b6%d1%83%d1%80%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%be%d1%82-%d0%ba%d0%bb%d1%83/