Училище за пример „Иновации в действие“ в ЕГ „Христо Ботев“

Езиковата гимназия отдавна е доказала, че е сред водещите иновативни училища в страната и е добрият  пример за всяка една образователна институция, с мотивирани учители и новаторски идеи. Тази годна училището участва в   проекта  на МОН  „Иновации в действие“, който надгражда вече добилия популярност проект „Иновативно училище“. Програмата дава възможност за обмен на идеи и иновативни училищни практики чрез контакти и посещения между училища-партньори от цялата страна. Основна цел на проекта е да се повиши качеството на образователния процес чрез увеличаване на интерактивността и активната включеност на учениците, посредством иновативни педагогически методи, както и употребата на дигитални средства и информационни технологии в обучението.

На 18. Октомври Езиковата гимназия  посрещна гости от партньорско иновативно училище  – ППМГ „Добри Чинтулов“ град  Сливен. Пред  ученици и учители домакините представиха успешната работа по  проект „Иновативно училище“ на тема „Природата-дом“ за учебната 2017/2018 година  и „Здравето-универсална човешка   ценност“ за учебната 2018/2019 година. С емоции, талант, нагледни материали, компютърна анимация и филмово изкуство  ботевци  презентираха своите идеи и виждания  за здравословния начин на живот и опазване на околната среда, представени от тях през проектните седмици през последните две години.  В неформална обстановка и преки разговори учители и ученици от двете училища заедно споделиха   опита и впечатленията си от работата  в областта на иновациите. Гостите се впечатлиха както от представените проекти, така  и  от  сградата на кърджалийското училище, спортните съоръжения и зали. Запознаха се отблизо и с богатата история и динамичен  училищен  живот  в Езиковата  гимназия. Споделиха своя възторг и възхищение от отличната образователна среда в гимназията с пожелание и при тях  да срещат същия ентусиазъм и желание за творчество.

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d1%83%d1%87%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d1%89%d0%b5-%d0%b7%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%bc%d0%b5%d1%80-%d0%b8%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b0%d1%86%d0%b8%d0%b8-%d0%b2-%d0%b4%d0%b5%d0%b9%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b8/