Учениците от Езиковата гимназия „Христо Ботев“ отново на върха в националното състезание по български език и литература „Любословие“

За девета поредна учебна година Сдружението на учителите филолози „Любословие” организира национално състезание по български език и литература. Целта е да се проверят уменията на учениците за разбиране, осмисляне и използване на информация от текст, както и за създаване на текст по конкретна задача. Проверката на функционалната грамотност на учениците е една от целите в работата на Сдружението. Състезанието се провежда в два кръга, а форматът за проверка на знанията и уменията на учениците за всеки от класовете е писмен тест с въпроси от отворен и от затворен тип, а като допълнителен компонент – задача за създаване на текст.

          Резултатите от втория финален кръг на националното състезание по български език и литература „Любословие” отново са повод да поздравим участниците и техните преподаватели от Езиковата гимназия. Ботевци премериха сили със свои съученици от цялата страна, а резултатите им говорят, че подготовката по български език и литература в Гимназията е на национално ниво. Учениците не само се класираха на финалния кръг, но и показаха много високи резултати. Ниляй Шериф от X клас зае III място, а успехите в XI клас са още по-големи, защото там са присъдени две първи места. Отличените са  Полина Иванова и Симона Михова. Веднага след тях е Петя Беловска, която заема почетното II място. Успехи бележат и зрелостниците, които също са отлично подготвени. Антоан Русев е втори по успех в страната, а Зорница Димитрова е на III място. Силната мотивация, постоянството и упоритият труд на учениците са ключът към успешното представяне. Значителен е и приносът на техните учители, които са до тях и ги подкрепят и напътстват.

Учениците от Езикова гимназия „Христо Ботев“  за поредна година доказват с резултатите си своята любов, знания и компетентности по български език и литература.

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%ef%bb%bf%d1%83%d1%87%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%be%d1%82-%d0%b5%d0%b7%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b3%d0%b8%d0%bc%d0%bd%d0%b0%d0%b7%d0%b8%d1%8f-%d1%85/