165 зрелостници изпрати Езикова гимназия „Христо Ботев“ – КърджалиБизнесът подкрепи изявените ученици

 Бизнесът подкрепи изявените ученици

165 ученици от випуск 2017 на Езиковата гимназия „Христо Ботев” гр. Кърджали бяха изпратени от съучениците си и своите учители на 24 май 2017 г.

За да отбележат Деня на българската просвета и култура в двора на училището от рано се бяха събрали много негови бивши и настоящи възпитаници и учители.  Празникът бе  споделен от  гостите на тържеството:   госпожа Цвета Караянчева – Заместник председател на Народното събрание, Събина Сюлюкчиева – Главен секретар на Областна администрация Кърджали, Мюмюн Али – Заместник кмет на Община Кърджали, Георги Георгиев – Изпълнителен директор на фирма „Теклас – България“ „Не слагайте юзди на мечтите си” пожела на завършващите г-жа Караянчева. От името на Областния управител – г-н Никола Чанев поздравителен адрес прочете Събина Сюлюкчиева: „Вярвам, че наученото във вашето училище ще послужи не само за вашето лично кариерно развитие, но и за напредъка на страната ни като цяло”.

Най-изявените 41 ученици бяха наградени със статуетка и грамота за отличен успех и издигане престижа на Гимназията.  Поглед към бъдещето развитие на региона отправи и бизнесът в лицето на водещи фирми – производители. От името на фирма „Теклас – България” бяха наградени с по 500 лв. парична награда Александър Георгиев, Нурай Гюлистан и Виктор Тодоров. „Халойла – България” предостави по 200 лв. парична награда на Слави Тодоров, Люба Колячева, Олджай Кахраман, Васил Христов, Онур Емин и Виктория Грозева.

В началото на учебната година гимназията имаше удоволствието да посрещне проф. Иван Гаврилов – изявен лекар и родолюбец. Наред с дарението, което той направи – икона на светите братя Кирил и Методий, книги с малко известни исторически факти, той учреди и ежегодна награда от по 500 лв. за двама зрелостници– момче и момиче с отличен успех и доказано родолюбие. Първите носители на тази награда са Иван Димитров и Виолета Белева. Наградата им бе връчена от г-н Манол Кривошапков – председател на училищното настоятелство.

От името на випуск 2017  Люба Колячева връчи символичния „ключ на познанието” на председателя на ученическия съвет Лия Стамболиева  с пожелание да продължат и надградят постигнатите от тях успехи.

Най-изявеният зрелостник Слави Любомиров Тодоров заслужено получи и най-голямата награда присъдена от Община Кърджали – едногодишна стипендия. Той продължи традицията ежегодно възпитаници на гимназията да бъдат сред стипендиантите на общината.

Под звуците на Ботевия марш, випускът се прости с училищното знаме  пред умилените погледи на своите родители и учители.

Полетелите към небесата балони бяха символ  на тяхното отлитане от родното училище и отбелязаха началото на техния нов път в живота.

 

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/165-%d0%b7%d1%80%d0%b5%d0%bb%d0%be%d1%81%d1%82%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b8-%d0%b8%d0%b7%d0%bf%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%b8-%d0%b5%d0%b7%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d0%b3%d0%b8%d0%bc%d0%bd%d0%b0%d0%b7%d0%b8/